Midtjylland

Kalø

Rundvisning på Kalø Jagtslot og Karlsladen

Kom på rundvisning på Jagtslottet på Kalø og oplev slottets smukke kalkmalerier og træudskæringer. Den guidede tur går desuden til Besøgscenter Karlsladen.

For arkitekturinteresserede er et besøg til Jagtslottet på Kalø et must, når man besøger Djursland. Men alle, der er nysgerrige, er velkomne på denne guidede rundvisning til Jagtslottet og Besøgscenter Karlsladen.

Den guidede rundvisning fortæller historien om jagtslottet på Kalø, der blev opført i 1890-1899. Jagtslottet, der troner som en lille arkitektonisk perle på toppen af bakken over Kalø Vig, ligner mest af alt en bygning, man ville finde i Alperne. Herfra har man en imponerende udsigt til Ringelmose Skov og Kalø Slotsruin.

Det lille slot er tegnet af den berømte arkitekt Hack Kampmann, der også har tegnet Toldboden i Aarhus, Aarhus Teater og Marselisborg Slot. Slottet blev opført som sommerresidens for den tyske baron Martin Johan von Jenisch, der dengang ejede Kalø Gods.

Indenfor har maler og dekoratør Carl Hansen Reistrup udsmykket de fleste rum med smukke motiver af dyr, naturen og motiver fra den nordiske mytologi. Den indvendige udsmykning er inspireret af naturen på Mols, således at uanset hvor man kiggede hen - om det var ud af vinduerne eller ind mod væggen - så havde man noget smukt at kigge på.

Det er Nationalpark Mols Bjerges frivillige, der viser rundt på slottet, og på den guidede tur fortæller de både om motiverne, og om hvordan livet har set ud på Jagtslottet.

Rundvisningen går også til den fredede Karlsladen, der med sit ernorme stråtag og imponerende bjælkekonstruktioner er et unikt eksempel på en gammel kørelade. Der er stadig velbevarede egetræskonstruktioner i tre etager, der står som i år 1717. Laden gennemgik en omfattende renovering i 2013 og rummer i dag et besøgscenter.

En guidet rundvisning er et spændende og historisk kig indenfor på Jagtslottet, uanset om man er til arkitektur, natur eller historie.

Tidspunkt

21. august kl. 11.00-12.30 og kl. 14.00–15.30.

Sted

Besøgscenter Karlsladen, Grenåvej 14, 8410 Rønde.

Pris og tilmelding

Det koster 50 kr. pr. person at deltage. Billetter bestilles på Nationalparkbooking.dk.

For mere info om arrangementet kontakt mols@danmarksnationalparker.dk