Nordjylland

Lindenborg Slot

Rundvisning på Lindenborg Slot og frokosthaps i slotsgården

Det er med stor fornøjelse at Lindenborg byder indenfor med en unik rundvisning på slottet.

Lindenborg kan føres helt tilbage til år 1367, hvor det under navnet "Næs" var ejet af Niels Kirt. Under Grevens Fejde i 1534 blev Næs angrebet og ødelagt af Skipper Clements bondehær. Den nuværende hovedbygning blev opført af rigsråd Corfitz Viffert, der ejede godset fra 1567 og frem til sin død i 1592.

I 1672 blev Næs erhvervet af Claus Olufsøn Daa, som kaldte sin nyerhvervelse Daasborg. Claus var gift med Chr. IV’s barnebarn, Sophie Amalie Lindenov, som ifølge overleveringer fik sin mand snigmyrdet i 1678.

Sophie Amalie Lindenov skulle efter sigende spøge på slottet. Årsagen til hendes rastløse vandren er ifølge overleveringerne ugerningen mod hendes mand. Hun går under navnet "den grå dame", og med udslået hår og klaprende tøfler bevæger hun sig på trapper og gange ved nattetide.

Efter Sophie Amalie Lindenov blev slottet overtaget af kongehusets illegitime børn. Efterfølgende blev det overdraget til godssamleren A.G. Moltke, som solgte det til Greve Heinrich Carl Schimmelmann i 1762. Den Schimmelmannske slægt har ejet godset frem til i dag.

Efter rundvisningen, der varer cirka 30 minutter, nydes en frokosthaps ved Slotsgårdens højborde.

Tidspunkt

18. august kl. 10-13

Sted

Aalborgvej 63, 9260 Gistrup

Pris og tilmelding

Det koster 350 kr. at deltage. Prisen inkluderer rundvisning og frokosthaps (drikkevarer tilkøbes).  

Betaling skal ske på forhånd på MobilePay: 327332 (skriv HD24 i emnefeltet). Betalingen fungerer som kvittering og billet. Det er ikke muligt at købe billet i døren. 

For mere info kontakt pun@lindenborg.dk. Se også Lindenborgs hjemmeside.

Se mere om Lindenborgs historie