Sjælland

Thorvaldsen Samlingen på Nysø

Herregårdenes Dag på Thorvaldsen Samlingen på Nysø

KL. 9.30-11.00: Udendørs omvisning om Nysøs og Baroniet Stampenborgs historie v. cand.mag. Anne Mette Liedecke Dall

I anledning af Herregårdenes Dag kan du komme med på en spændende udendørs omvisning og høre historien om herregården Nysø. Historien strækker sig tilbage til 1600-tallet, kommer rundt om bl.a. Bertel Thorvaldsens og H.C. Andersens besøg, Nysø Have og slutter af med godsets drift i dag.

Efterfølgende er der guldalderkaffe/-te, hjemmebagt sandkage og frugt ude foran museet.

Nysø er privat bolig, og der er derfor ikke adgang til selve godset.

KL. 11-16: Museet er åbent

Museet er åbent. I Nysøs østlige kavalerfløj (den gamle gartnerbolig) indrettet et lille kunstmuseum, hvor du kan opleve 52 gipsværker af Thorvaldsen, 25 af hans tegninger samt en række unikke lermodeller fra den første fase af Thorvaldsens kunstneriske arbejdsproces. Derudover kan du opleve enkelte værker af andre kunstnere med relation til historien.

Især for børn: Sammen med deres voksne kan børn i et opgaveark møde nogle af herregårdens beboere og gæster anno 1840 og løse små opgaver undervejs (fra 8 år). Præmier til alle børn. Derudover får alle børn også et klippeark med herregården Nysø med hjem.  

TIDSPUNKT

20. august kl. 9.30-16.

Omvisning 9.30-11.00. Museet er åbent kl. 11-16.

STED

Nysøvej 1, 4720 Præstø

Parkeringsplads på Nysøvej. Herfra er der ca. 2 minutters gang til museet. Kort på skiltet ved parkeringspladsen viser vej.

Nysø er privat bolig, og der er derfor kun adgang til museet og selve Nysø Have (hovedbygningen er lukket for offentligheden).

PRIS OG TILMELDING

Det koster 65 kr. for en samlet billet til museet inkl. udendørs omvisning, kaffe/te/kage/frugt og adgang til både museet og Nysø Have.

Forhåndstilmelding til omvisning på telefon: 2284 6266 eller på mail: thorvaldsensamlingen@gmail.com.

Ønsker du kun at se museet koster det 50 kr. (børn under 18 år har gratis adgang). Billet kun til haven koster 15 kr. (børn under 12 år har gratis adgang). 

For mere info om arrangementet se Thorvaldsen Samlingens hjemmeside eller kontakt thorvaldsensamlingen@gmail.com.

Se mere om Nysøs historie