Midtjylland

Rosenholm Slot

Oplev de skjulte steder på Rosenholm

Kom med på en spændene rundvisning med vores dygtige guide, som vil tage jeg med på en rejse gennem Rosenholm og Rosenkrantz familiens historie.

Som noget særligt vil guiden på Herregårdenes Dag tage jer med til steder på slottet, hvor man ikke kommer normalt.

Om Rosenholm

På Rosenholm kan du opleve et autentisk bevaret dansk adelshjem, og se hvordan adelsslægten Rosenkrantz gennem mere end 450 år har boet bag slottets tykke mure. 

Rosenholm Slot er ikke indrettet som et museum, men derimod et adelshjem, der fremstår nøjagtigt som da det indtil for en generation siden var beboet. På slottet finder man eksempler på hvordan en af Danmarks førende adelsfamilier levede gennem næsten 450 år. På turen gennem de mange stuer og sale fortælles slottets historie – såvel de historiske facts, som nogle af de hyggelige anekdoter. Selvfølgelig bliver gæsterne også “præsenteret” for de mest aktive spøgelser.

Du kan nyde Danmarks største samling af familieportrætter udført af internationale kunstnere fra 1500-tallet til i dag, samt malerier af mange andre store historiske personligheder. 

Oplev også den idylliske slotspark med smukke blomsterbede og høje, majestætiske træer, søer og voldgrav – samt det lille havehus Pirkentavl, oprindeligt opkaldt efter et tavlespil, men som senere fik tilnavnet “Jyllands første universitet”.

Tidspunkt

20. august

Rundvisninger kl.11.00-12.30, kl. 13.00-14.30 og kl. 15.00-16.30.

Sted

Rosenholmvej 119, 8543 Hornslet.

Pris og tilmelding

det koster 150 kr. pr. person at deltage. Børn under 13 år har gratis adgang.

Vil du være sikker på en plads, så kan billetter forudbestilles på info@rosenholm.dk. Resterende billetter kan købes på stedet senest 15 minutter før rundvisningen starter.

For mere info om arrangementet kontakt info@rosenholm.dk eller tlf: 8699 4010.

Se mere om Rosenholm